Kako radi MySpine - Aplikacija za pomoć kod oporavka nakon operacije kralježnice

29.04.2022.

MySpine Postoperativni Asistent je sustav nastao na temelju Domagojevog iskustva operacije kralježnice. Razvijen je u suradnji sa stručnim timom fizijatara, fizioterapeuta, radnih terapeuta, ortopeda, neurologa i neurokirurga.

Čekajući operaciju i za vrijeme oporavka, milijun puta se zapitao “radim li ovo pogrešno?”.

I napravio je dosta pogrešaka.

Srećom za vas, pronašao je odgovore na pitanja i nedoumice pa ih organizirao u MySpine sustav - kako vi ne bi morali učiti na vlastitim greškama.

U aplikaciji su sadržane sve važne informacije za što uspješniji i brži oporavak te savjeti za smanjenje boli u vremenu nakon operacije kralježnice. 

Glavni cilj aplikacije je pravovremeno vas informirati i potaknuti na održavanje discipline za vrijeme oporavka. Samo će pridržavanje pravila, obavljanje treninga i dosljednost omogućiti normalan oporavak. 

Aplikacija vam za što bolji oporavak pruža sljedeće funkcionalnosti i informacije

 • Dnevni program hodanja, posebne medicinske vježbe i brojač dopuštenog vremena sjedenja (ovisno o vrsti i datumu operacije).

Preporuke navedene u aplikaciji se odnose na prosječnog korisnika, pa treninge, broj koraka i vrijeme sjedenja, u razgovoru s liječnikom, prilagodite sebi, jer su oni izrazito individualni. 

 • Video materijale medicinskih vježbi, tehnika disanja i vježbi za cirkulaciju na hrvatskom jeziku.

Sve treninge i vježbe provjerili su i odobrili fizioterapeuti koji svakodnevno pomažu pacijentima za vrijeme postoperativnog oporavka kralježnice.

 • Interaktivni izvještaj za liječnika.

Iz podataka prikupljenih u aplikaciji, jednim klikom možete vašem liječniku poslati detaljan izvještaj o oporavku kako bi vam mogao točnije odrediti daljnju terapiju i liječenje.

Primjer izvještaja kojeg možete podijeliti sa svojim liječnikom. 

 • Mogućnost kreiranja podsjetnika za uzimanje lijekova ili druge aktivnosti.
 • Bilježenje bolova i kilaže radi boljeg pregleda tijeka oporavka (bol u vratu, bol i trnci u rukama, bol u križima, bol i trnci u nogama, zabilješka kako se danas osjećate - dnevnik boli). 
 • Statistika evidencije boli po tjednima i mjesecima prikazana kroz interaktivne grafove.
 • Evidencija kretanja i sjedenja (statistika po danima, tjednima, mjesecima) s informacijama o napravljenim koracima, kilometrima, vremenu hodanja i sjedenja.
 • Mogućnost dodavanja medicinske dokumentacije i fotografija ožiljka od operacije u aplikaciju kako bi svu dokumentaciju imali na jednom mjestu uz mogućnost dijeljenja svih dokumenata s vašim liječnikom putem interaktivnog izvještaja.
 • Popis korisnih proizvoda koji vam mogu olakšati proces oporavka s opisima za što su namijenjeni i kako vam mogu pomoći.
 • Kronološki / povijesni pregled svih dnevnih zadataka, podsjetnika i zabilješki bolova.

Oporavak nakon operacije je zahtjevan i svaki oblik motivacije je dobro došao. Kako bi vam pomogli s tim dijelom, unutar aplikacije se svaka aktivnosti nagrađuje. Skupljajte bodove za rješavanje dnevnih zadataka i korištenje aplikacije, prelazite razine oporavka te se brže i uspješnije oporavite. 

Kako bi se što jednostavnije, brže i bezbolnije vratili svakodnevnim obavezama, rutinama i navikama, unutar MySpinea ćete pronaći savjete i informacije koji će vam olakšati svakodnevicu nakon operacije

 1. Kako se pripremiti za operaciju kralježnice
 2. Što očekivati u bolnici
 3. Kako pripremiti kuću za postoperativni oporavak
 4. Dnevne aktivnosti nakon operacije kralježnice
 5. Kako se tuširati poslije operacije
 6. Kako obući i skinuti odjeću poslije operacije kralježnice
 7. Briga oko ožiljka/rane od operacije kralježnice
 8. Zatvor ili konstipacija nakon operacije kralježnice
 9. Ulazak i izlazak iz automobila i vožnja nakon operacije
 10. Hodanje nakon operacije
 11. Sjedenje i stajanje nakon operacije
 12. Spavanje nakon operacije kralježnice
 13. Seksualne aktivnosti nakon operacije kralježnice
 14. U kojim slučajevima se obavezno javiti doktoru
 15. Kako prehrana i unos vode u organizam utječe na vaš oporavak nakon operacije
 16. Kako pušenje utječe na oporavak nakon operacije kralježnice

Ovo je samo jedan dio MySpine funkcionalnosti, a aplikaciju ćemo konstantno nadopunjavati novim sadržajima i korisnim informacijama.

Želimo vam brz i uspješan oporavak!

Preuzmite i besplatno isprobajte MySpine aplikaciju